חוק הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, או כפי שהוא מוכר יותר – חוק הדפיברילטורים – אושר ע"י הכנסת בשנת 2008. שש שנים מאוחר יותר נקבעו גם תקנות שונות על-פי החוק, על מנת שהוא יניב את התוצאות הרצויות. ביניהן ניתן למצוא הנחיות ברורות לגבי שילוט לדפיברילטור, כך שבעת חירום האנשים שנמצאים בקרבת האדם שחווה דום לב יוכלו להגיע במהירות למכשיר מציל החיים ויוכלו לעשות בו שימוש מועיל.
מה קובעות התקנות לגבי שילוט לדפיברילטורים?
קובץ התקנות לגבי המכשיר המשוכלל מבהיר גם כיצד אמור להיראות השילוט ואיפה חובה למקם אותו. למעשה, ישנם 3 סוגים של שילוט דפיברילטור – האחד על העמדה עצמה שבה נמצא המכשיר, השני מפנה אליה והשלישי מפרט את אופן השימוש במכשיר.
את השלטים מהסוג השני, אלה שמכוונים את האנשים אל הדפיברילטור, יש להציב בכל אחת מהקומות של המבנה הציבורי. חובה נוספת היא לוודא שבין שלט לשלט יש מרחק שלא עולה על 150 מטר. אם מדובר על מקום שאינו מבנה, השילוט שמפנה אל המכשיר שיודע לנטר את פעילות הלב ולהחליט בעצמו אם נדרשת מכת חשמל על-מנת לבצע ריסטארט, יוצב בכניסה למקום.
סעיף 6 בתקנות מבהיר כי השלט חייב להיות עשוי מחומר קשיח וכי הוא יותקן כך שהוא יהיה מקובע למקום. במידה ומדובר במקום חשוך בחלק מהזמן, יש לדאוג לסידורי תאורה כדי שאפשר יהיה לראות בבירור את השלט, על כל שטחו, בכל נקודת זמן.
השלט שמחובר לעמדת ההחייאה עצמה יהיה בגודל של 40 ס"מ על 40 ס"מ. יש לוודא שרשום עליו "מכשיר החייאה" ב-5 שפות (עברית, אנגלית, ערבית, רוסית ואמהרית). בנוסף יופיע עליו בצורה ברורה הסימבול הגרפי של הדפיברילטור – לב ובתוכו ברק, וכן מספר הטלפון של מד"א, כמובן 101.
השלטים שמפנים את הציבור אל עמדת הדפיברילטור זהים לשלטים הנ"ל, בתוספת חץ שחור אשר מפנה לכיוון הנכון.
השלטים מהסוג השלישי מוצבים כמובן גם הם ליד המכשיר עצמו. הרוחב שלהם הוא 100 ס"מ והגובה – 120 ס"מ. גם הם כתובים ב-5 השפות הנ"ל, וכוללים כאמור פירוט של כל השלבים בהפעלת הדפיברילטור.

למה ישנה חשיבות רבה להבטחת שילוט לדפיברילטור בהתאם לתקנות?
שילוט דפיברילטור, מעבר להיותו חובה על-פי חוק – ומן הסתם הגורמים האחראים בכל מוסד ציבורי לא מעוניינים להתנהל באופן שלא תואם את דרישות החוק – הוא אלמנט בעל חשיבות עצומה. בהקשר זה, חשוב להבין שבמצב של דום לב, כל דקה ואפילו כל שנייה, היא קריטית. הסיבה לכך היא שמרגע שלא מגיע דם למוח עקב הפסקת פעילות הלב, גם לא מגיע חמצן אל האיבר שבלעדיו אין חיים. ככל שחולף זמן רב יותר עד לטיפול, כך מתרחבת הפגיעה במוח, ולמעשה אם תוך 4 דקות הלב לא חוזר לפעול, קרוב לוודאי שייגרם לאדם נזק מוחי בלתי הפיך. במצבי חירום שילוט ברור מבטיח את מציאת הדפיברילטור במינימום זמן ובהתאם מתן טיפול נכון תוך זמן קצר ככל האפשר, דבר אשר יכול להציל חיים.