היתרון במכשיר הדפיברילטור הוא שלא נדרשת שום מיומנות. המכשיר ידריך אתכם בדיוק איך לתפעל אותו.
בין המכשירים הקיימים בשוק יש הבדלים ברמת האחריות, מכות החשמל ועוד. למידע נוסף לחצו כאן.
מכשיר הדפיברילטור הוא היחיד שמקבל את ההחלטה האם להעניק שוק חשמלי.
על פי החוק שיצא ב-2008 יש להציב בכל מקום ציבורי בו יש למעלה מ-500 אנשים מכשיר נגיש (ישנן גם החרגות בנושא של בתי מלון מטוסים ועוד). לפרטים נוספים כנסו לקריאת החוק.
הדבר תלוי באיכות האלגוריתם. מידע נוסף ניתן לקרוא כאן
לא, בעבר היה נהוג לחשוב שאנשים שמנים זקוקים ליותר אנרגיה מאנשים רזים.
במחקרים שנעשו הוכח כי הגורמים העיקריים המשפיעים על כמות אנרגיה לרוב הם:
מצב העור – עור יבש לא מוליך חשמל כראוי והמכשיר יזדקק לעוצמה גבוהה יותר.
מאזן המלחים ומים – חולה מיובש יזדקק לאנרגיה שונה מחולה לא מיובש בהתאם למאזן המלחים.
לחלק מהמכשירים יש יכולת בדיקת מוליכות החולה והתאמת עוצמת השוק החשמלי בהתאם לצורך.
במכשיר מקצועי (לצוות רפואי) יש צורך בטעינה ידנית אך במכשירי דפיברילטור AED המכשיר מבצע אבחון וטעינה באופן עצמי.
זמן טעינה הינו זמן הלוקח למכשיר להכין את עצמו למתן שוק, ככל שזמן הטעינה קצר יותר כך ניתן להמשיך מהר יותר בטיפול. ברגע שפעולות ההחייאה נעצרות אספקת הדם למוח נפסקת והדבר משפיע בצורה ישירה על סיכויי ההישרדות.
חלק מהמכשירים מבצעים טעינה מבעוד מועד וכך מאפשרים מתן שוק מיידי לאחר החלטת האלגוריתם ומעלים את סיכויי ההישרדות. זמן הטעינה לרוב בין 0-30 שניות כאשר 0 במכשירים העושים טעינה מוקדמת ועד 30 שניות במכשירים האיטיים.
עוצמת השוק נמדדת ביחידות ג'אול (J). ג'אול הינה יחידת אנרגיה על פי זמן. במחקרים הוכח כי שימוש באנרגיה מרובה פוגע בלב ומקטין את סיכויי ההישרדות. לא בהכרח כל המרבה הרי זה משובח: עוצמת השוק במכשירי דפיברילטור צריכה להיות מותאמת להנחיות "איגוד הלב האמריקאי" והיא 120-200 ג'אול בהתאם להנחיות היצרן.
ככלל עולם הרפואה בשנים האחרונות הולך לכיוון ברור של LOW ENERGY PROTOCOL – השתמש באנרגיה המינימאלית ההכרחית.
גל מונופאזי – נחשב גל מיושן, אשר מזרים חשמל רק בכיוון אחד.
גל בי פאזי – מתקדם משמעותית, לרוב הגל הנפוץ במכשירים.
בגל בי פאזי (2 פאזות) הראשונה חיובית בכיוון אחד, לאחר מכן המכשיר הופך קוטב ומזרים חשמל בכיוון ההפוך. אורך הגל משתנה בהתאם להתנגדות בחלק מהמכשירים היודעים לבצע התאמה זו.
דפיברילטור אוטומטי הוא מכשיר רפואי אשר משתמש ברכיבים אלקטרוניים מיוחדים כדי לנתח במדויק את קצב הלב כדי להציל ביעילות חייו של אדם. כמות המחקר והפיתוח הנחוצים לצורך ייצור הטכנולוגיה המתקדמת ביותר נרחבים במיוחד. המכשירים נבדקים בקפידה כדי להבטיח שהם יעבדו בעת הצורך. מכשיר דפיברילטור אמנם אינו זול אך בשעת חירום נרצה שיתפקד באופן הטוב ביותר.
אין צורך בקורס החייאה. לא נדרש ידע רפואי קודם לצורך הפעלת המכשיר. דפיברילטור אוטומטי מיועד לשימוש ע"י כל אדם ללא ניסיון. המכשיר ידריך אתכם לאורך כל ההחייאה.
באפליקציית "איפה דפי?" מופיעים מיקומים של מכשירי דפיברילטור שניתן לאתר אונליין. האפליקציה נעזרת בחוכמת ההמונים ומאפשרת לכל משתמש להוסיף מכשיר דפיברילטור למפה הארצית. כך בשעת הצורך ניתן למצוא בקלות היכן נמצא הדפיברילטור הקרוב ביותר אליך ולהציל חיים.
המיזם הוקם ע"י 4 סטודנטים לרפואה מאוניברסיטת בן-גוריון, והוא כולל מאגר דפיברילטורים בכל הארץ. מדובר בפרוייקט התנדבותי ללא מטרות רווח, שמטרתו הנגשה של דפיברילטורים לציבור הרחב, והצלת חיים.